راه رسيدن به آرامش/ مسير زندگي را اشتباه نرويد
دبیرستان دخترانه فاطمه مشکوه
اخبارآموزشگاه ومطالب خواندنی ومفید

2- توكل به خدا

كسي كه توكل به خداوند نداشته باشد، هميشه دست نياز به ديگران دراز مي‌كند و اين وابستگي موجب سلب آسايش او مي‌شود. اين افراد با كوچكترين مشكل به ديگران متوسل مي‌شوند و هيچ اميدي ندارند. در اين شرايط آن‌ها بايد بدانند خود سعي و تلاش كرده و خداوند قهار است و مشكلات آن‌ها حل مي‌كند.
خداوند در قرآن سوره طلاق آيه 3 مي‌فرمايد: مَن يتوكل علي الله فهو حسبه:« هر كه به خداوند توكل كند،خداوند او را بس است.»
بنابراين كسي كه توكل به خدا داشته باشد، ديگر حرص مشكلات و سختي‌ها را نمي‌خورد و خود را به خداوند مي‌سپارد.
3- نداشتن حرص و طمع

انسان‌ها هر چقدر ثروتمندتر باشند، به همان ميزان آرامش كمتري دارند. هر قدر زندگي ماشيني و امكانات رفاهي و همين طور آسايش بيشتر باشد، به همان نسبت و به همان تناسب آرامش ما كم مي‌شود.
كسي كه به فكر مال اندوزي و طمع باشد، هميشه به اين فكر است كه ثروتش بيشتر شود در نتيجه آرامشي ندارد.
افرادي‌كه معمولا چشم داشت يا حسرت مال و علم افراد را مي‌خورند، معمولا از روح روان سالمي برخوردار نيستند.
4- بالا بردن رشد معنوي

افراد مي‌توانند با رشد معنوي و از طريق دعا كردن و توسل به خداوند و مطالعه كمبودهاي و خلاء‌هاي خود را برطرف كنند؛ زيرا با دعا مشكلات آن‌ها حل مي‌شود و به آرامش مي‌رسند.
5- واقعيت زندگي را قبول كنيد

درست است كه انسان دوست دارد به كارهاي بزرگ و مال و ثروت دست پيدا كند و اين رفتار ذاتي است، اما زماني است كه فرد تمام سعي و تلاش خود را مي‌كند، اما به آن مرحله از پيشرفت نمي‌رسد. او نبايد نا اميد شده و تمام فكرش را روي آن متمركز كند، زيرا موجب سلب آسايش او مي‌شود.
پيامبراكرم(ص) مي‌فرمايد: ان الله يحب معالي الامور:« خداوند كارهاي بلند و گرامي را دوست دارد».
ولي زماني‌كه افراد به خواسته‌هاي خود و آن پيشرفت نمي‌رسند، بايد حسرت نخورند، زيرا حسرت خوردن خود يك عامل از بين بردن آسايش است.
6-تسليم مقدرات خداوند باشيد

فرض كنيد فردي مدام در حال دعا كردن است كه خداوند شرايط ازدواج او را با كسي كه دوستش دارد فراهم كند، اما دعاي او مستجاب نمي‌شود و او به طرف مقابل خود نمي‌رسد. اين تقدير خداوند است و نبايد بر خواسته‌هاي خود پافشاري كند.
برخي افراد مي‌گويند: خداوند در قرآن فرموده كه بخوانيد مرا، تا اجابت كنم شما را. پس چرا خداوند دعاهاي ما را اجابت نمي‌كند. بايد در جواب گفت؛دليل آن اين است كه خداوند صلاح تو را مي‌خواهد و حكمت و سرنوشت تو اين طور رقم خورده است.
خداوند در قرآن سوره بقره آيه 216 مي‌فرمايد: وَهُوَ كُرْهٌ لَّكُمْ وَعَسَي أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَي أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ
«شايد چيزي را ناخوش بداريد و در آن خير شما باشد و شايد چيزي را دوست داشته باشيد و برايتان ناپسند افتد خدا مي‌داند و شما نمي‌دانيد.»
اگر هر كاري كه نمي‌‍‌شود به آن دست يافت را به دست خداوند سپرد، آرامش انسان زياد مي‌شود. زيرا خود را درگير آن كار نمي‌كند.
7- ازدواج با همسر خوب:

خداوند در قرآن سوره روم آيه 21مي فرمايد:مِن‌ْ ءَايَـَتِه‌ِأَن‌ْ خَلَق‌َ لَكُم مِّن‌ْ أَنفُسِكُم‌ْ أَزْوَ َجًا لِّتَسْكُنُوَّاْ إِلَيْهَا « از نشانه‌هاي او اين است كه براي شما همسراني آفريد تا به وسيله آن‌ها آرام گيريد.»
وقتي مردي وارد خانه مي‌شود و همسرش تمام امكانات را براي او فراهم مي‌كند تا او به آرامش برسد اين نعمتي است كه بايد قدر او را دانست. همين طور زني كه با وجود همسرش احساس آرامش مي‌كند. اخلاق نيك همسران در آرامش افراد بسيار تاثيرگذار است.
8- استراحت و خواب در شب:

خواب و استراحت شبانه بسيار در آرامش افراد تاثير دارد. حتي خداوند در قرآن مي‌فرمايد؛ الله الذّي جعل لكم الّيل لتسكنوا فيه:«خداوند شب را براي شما پديد آورد تا در آن آرام گيريد.»
9- پاكيزگي و نظافت:

كسي كه پاكيزه و تميز است معمولا احساس آرامش مي‌كند؛ ولي زماني‌كه فردي كثيف و بد بو است از اين بابت رنج مي‌برد و باعث سلب آسايش او مي‌شود.
10- طهارت داشتن:

بارها و بارها در روايت و احاديث ذكر شده است كه انسان دايم الوضو باشد، زيرا وضو باعث آرامش مي‌شود. با غسل‌هاي مستحبي درمناسبت‌ها و ولادت‌هاي ائمه اطهار مي‌توان به آرامش رسيد، زيرا زماني‌كه حس پاك بودن به او دست بدهد، آرامش به او تزريق مي‌شود.
11- خوردن غذاي سالم و طبيعي:

در آيات و روايات ذكر شده است خوردن انگور سياه، زيتون و روغن آن و همين‌طور خوردن عسل دراعصاب و آرامش موثر است. متاسفانه امروزه غذاهاي فست فود كه بسيار در روحيه و آرامش انسان‌ها تاثير دارد، جاي غذاهاي سالم و طبيعي را گرفته است.
12- عدم بدبيني و اعتماد به ديگران:

معمولا افرادي كه به ديگران و يا همسر خود شك دارند و بدبين هستند، معمولا اين شك و عدم اعتماد آرامش آن‌ها را به خطر مي‌اندازد. مثلا اگر خانمي همسرش دير به خانه مي‌آيد، در ذهن خود به غلط چنين تصوري دارد كه شايد او با كس ديگري است؛ در صورتيكه همسرش به دليل مشغله كاري دير به منزل رسيده است. به همين دليل فكرهاي منفي روح و روان او در عذاب است.
در آيات روايات آمده است كه انسان‌ها بايد اصل را بر نيكي بگذارند؛ مگر اين‌كه خلاف آن ثابت شود.


نظرات شما عزیزان:

rasool driver
ساعت13:08---6 اسفند 1391
سلام وبتون خیلی قشنگه
مخصوصا جمله های الهام بخشش
مرس
موفق باشید


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات
پيوندها



 ابزارهای زیبا سازی برای سایت و وبلاگ

امارگیر حرفه ای سایت



کدهای جاوا اسکریپت


استخاره آنلاین با قرآن کریم

گالری تصاویر سوسا وب تولز http://susawebtools.ir/img/gallery/linepic/55.gif